Over ons

Over Ons.

Over ons

Wij zijn een groep opgericht in 2020 met roots die verder teruggaan. Opgericht door jonge leden van de Historische Re-enactment Vereniging Nederland (HRVN) met een passie voor authenticiteit.

30th infantry division

Het 30ste infanterie divisie werd het werkpaard “The Work Horse Of The Western Front” genoemd. De divisie was berucht onder de Duitse tegenstanders en zij kregen al gauw de naam “Roosevelt’s SS”. Deze naam kwam van oorsprong van de Engels Sprekende Nazi Propaganda omroep “Axis Sally”. De troepen vonden dit echter een geschikte naam aangezien het er op wees dat zij een elite eenheid waren die uitgekozen waren door de toenmalige president Franklin D. Roosevelt.

De divisie trok lans de hagen en weilanden Normandië, door de pittoreske dorpjes rond Parijs, door de golvende heuvels van België, de open velden van Nederland, de kille steden van Duitsland en eindigde hun oorlog in het hart van Duitsland. De divisie had maar liefst 282 Gevechtsdagen26.038 doden en gewonden en had een totaal van 50.146 krijgsgevangenen genomen.

Old Hickory!

Dogfaces

De naam Dogfaces is afkomstig van de bijnaam die Amerikaanse troepen zichzelf gaven tijdens de oorlog. Tijdens de oorlog was er een overvloed aan ‘G.I. Slang‘ oftewel soldaten straattaal. Woorden zoals DogfaceG.I.S.N.A.F.U. en F..U.B.A.R. werden woorden die de Amerikaanse troepen al gauw hadden toegevoegd aan hun woordenschat. Dogface betekent eigenlijk infanterist. Na de oorlog werd het ook door gebruikt door Amerikaanse militairen. Ook kwam het terecht in beroemde films zoals “The Dogface Soldier” met Medal of Honor ontvanger Audie Murphy.